perjantai 28. joulukuuta 2012

Elämänmuutoksen portilla

Tästä se nyt alkaa. Tai itseasiassa huomenna. Elämäni (toivon mukaan) viimeinen "laihdutuskuuri", elämänmuutos. Yrityksiä on tähän mennessä monia ja toivon, että tästä blogista olisi apua minulle tällä kerralla ja onnistuisin ylläpitämään elämänmuutoksen pidempäänkin kuin muutaman päivän tai muutaman viikon ajan.

Olen ollut tanakka, pönäkkä, pullukka jo yläasteelle siirtymisestä lähtien. Painoni on vaihdellut tässäkin ajassa paljon, mutta kertaakaan tuon jälkeen en ole normaalipainon puolelle päässyt. Ikäni lähentelee tällä hetkellä muutaman vuoden päästä 30, joten mikään nuori en varsinaisesti enää ole.

Kuva We heart it-sivulta
Olin aiemmin kuin tuo Nalle Puh tuossa kuvassa, tai ainakin näin annoin toisten ajatella. Silti aina, joka päivä takaraivossani sykkii ajatus, että tuo läski pitää saada pois! Tuo maha pitää saada pienemmäksi! Nuo jalat pitää saada kapeammaksi! Tää olo täytyy saada kevyemmäksi! Haluan olla terveempi!

Varsinkin nyt joulun jälkeen tuntuu, että maha on räjähtämispisteessä ja herkut tulee korvista ulos! Hyvä aika siis aloittaa tää mun projeksi. Mieheke yritti houkutella, että aloittaisin vasta vuodenvaihteen jälkeen, mutta pitää takoa nyt kun rauta on kuuma! Miksi mä turhaan kuluttaisin kolmea päivää lisää herkutellen ja maaten sohvalla, kun voin aloittaa elämänmuutoksen heti? Ite en ainakaan keksi yhtään hyvää syytä.

Kuva We heart it-sivulta.


Suunnitelmani olisi käydä huomenna aamulla puntarilla ja ottaa myöskin muitakin mittoja seurantaa varten. Ruokavalioni on tarkoitus noudattaa ainakin nyt aluksi Go Fat Go-dieettiä, koska koen sen itselleni parhaimmaksi ja sellaiseksi, jota pystyn noudattamaan pidempiäkin aikoja. Siinä kuitenkin saa syödä normaalia ruokaa (paljon proteiinia, hiilihydraattia rajoitetusti)  eikä ole mielestäni mikään kitudieetti. Lisäksi pyrin juomaan mahdollisimman paljon vettä (joko ihan hanavettä tai kivennäisvettä). Ainakin aluksi olisi tarkoitus pitää päiväkirjaa syömisistäni ja kirjata ne tänne ylös. Pidemmän päälle ne on kyllä varmaan aika tylsää luettavaa, mutta alussa se auttaa minua pysymään oikeilla raiteilla.

Liikuntaa olisi myös tarkoitus lisätä. Omistan miehekkeen kanssa kaksi isohkoa koiraa, joten niiden kanssa tulee lenkkeiltyä päivittäin kevyitä lenkkejä. Ilmasta riippuen lenkit vaihtelevat yleensä kolmesta kilometristä kuuteen kilometriin päivässä (30 min-60 min). Olen myös omistanut salikortin jo muutaman kuukauden ajan ja käyttänyt sitä vaihtelevasti, Nyt on melkein kuukauden tauko etten ole käynyt salilla kertaakaan. Olen keskittynyt salilla lähinnä spinningiin, mikä on todella mukavaa. Sitä olisi tarkoitus nyt jatkaa aktiivisesti, koska se on todella hyvää liikuntaa ja polttaa paljon kaloreita. :) Spinningissä olisi tarkoitus käydä 3-4 kertaa viikossa koirien lenkitysten lisäksi. Ehkäpä joskus projektin edetessä siirryn osittain kuntosalinkin puolelle liikkumaan, mutta se on minulle niin vieras maailma, että tarvitsen siihen ulkopuolista ohjausta aluksi.

Eiköhän sitä näillä suunnitelmilla mennä eteenpäin! Nyt lähden saunaan ja henkisesti valmistautumaan huomiseen. Palaan huomenna asiaan. Tällöin minulla on tiedossa tarkat lähtökohdat, mistä tämä likka alkaa muutosta tekemään!

Tervetuloa mukaan seuraamaan!

<3 Tanakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti